אתגר המרשמלו

אתגר עיצוב המרשמלו (Marshmallow Design Challenge) או בשמו הנוסף מגדל הספגטי שהוצג בהרצאת TED בשנת 2006 על ידי המעצב פיטר סקיילמן, הוא תרגיל לפתרון בעיות, בניית צוות ופיתוח חדשנות.
האתגר כולל קבוצות של 4 אנשים שעובדות יחד במטרה לבנות את המבנה הגבוה ביותר באמצעות מקלות ספגטי, חוט, סרט ומרשמלו במגבלת פרק זמן של 18 דקות,
כאשר המרשמלו חייב להיות בראש המבנה.
4 שנים מאוחר יותר עלתה הרצאתו של טום ווג'ק ב-TED אשר מבוססת גם היא על אתגר עיצוב המרשמלו.
האתגר מדגיש את החשיבות של שיתוף פעולה, יצירת אב טיפוס ולמידה מכישלונות.

מה המסקנות מאתגר המרשמלו

  1. למידה על ידי עשייה – האתגר מראה שמרבית האנשים מבזבזים פרק הזמן ארוך בתכנון וארגון המבנה ובבניית המבנה וכאשר הם מניחים את המרשמלו ממש לקראת סיום הזמן המבנה קורס והם נכשלים במשימה.
    על פי פיטר סקיילמן כאשר עושים נתקלים בבעיות שקשה לצפות אותן לפני כן.
  1. בניית אב טיפוס וחזרות מרובות (איטרציה): האתגר מראה שהתוצאות הגרועות ביותר הושגו על ידי סטודנטים למנהל עסקים וילדי גן 😆 הגיעו לתוצאות הטובות והיצירתיות ביותר באתגרים שערך פיטר.
    הסיבה לכך על פי פיטר היא שילדי הגן לא מבזבזים זמן בחיפוש אחר כוח ושליטה (מי ינהל את האירוע ויהיה מנכ"ל תאגיד הספגטי 😁) ובנוסף לא מבזבזים זמן על דיונים על פתרון הבעיה אלא בונים את המבנה (תחילה אב טיפוס) כולל המרשמלו (לא מחכים לסוף) ואם הוא נכשל הם מקבלים פידבק על מה לא עבד להם ומשפרים את המבנה באמצעות בנייה חוזרת.
  1. עבודה במקביל: על פי פיטר עבודה במקביל מאפשרת לך לראות את הרעיונות הנהדרים וגם את הכישלונות, כך שזה באמת עוזר לראות ולבנות צוותים שיודעים לעבוד במקביל.
  1. לא טוב להיות הראשון בשוק: על פי פיטר להיות ראשון בשוק זה בדרך כלל רע, לדעתו למידה משגיאות של אחרים זאת הדרך הטובה להשיק רעיון חדש.
  1. משאבים מוגבלים: לכל פרויקט יש אילוצי משאבים, על פי פיטר מבוגרים בדרך כלל מקבלים את הכללים איך שהם ולא מאתגרים אותם (לעומת ילדים) והוא אומר משפט פשוט "אתה לעולם לא תקבל יותר אם לא תבקש".
  1. תמריצים + יכולות גבוהות = הצלחה: זאת מסקנה שמופיעה רק בהרצאה של טום, הוא בדק זאת באמצעות הוספת פרס כספי לאתגר וראה שתחילה זה פגע ביכולות הקבוצה וגרם לכך שאף קבוצה לא הצליחה להעמיד מבנה. לאחר תקופה מסוימת ערכו לקבוצות אלו את האתגר שנית וכולן שיפרו את יכולתן, ע"פ טום מתוך הבנת חשיבות בניית אב טיפוס ושיפורו.

דרך פעולה בהתאם לאתגר המרשמלו

המסקנה העיקרית של פיטר סקיילמן שכאשר רוצים לפתור בעיות שבהן לא קיים פתרון חד-משמעי מראש ו/או הפתרון הראשון צץ מסתבר שהוא לא בר ביצוע,
הדרך היא לבנות אב טיפוס ואז לעשות בדיקה וכך חוזר חלילה עד שהתקציב או לוח הזמנים מאלץ אותך להפסיק.
למידה מכישלונות וביצוע התאמות הם חלק חשוב מתהליך פתרון הבעיות.

סרטונים אתגר המרשלו

פיטר סקיילמן – אתגר עיצוב המרשמלו
טום ווג'ק – בנה מגדל, בנה צוות
הסבר גרפי על אתגר המרשמלו
אתגר המרשמלו
Scroll to Top
דילוג לתוכן